EERDERE BIJEENKOMSTEN EN PRESENTATIES

Naar de actuele eventkalender

| Landgoed de Salentein

Directeuren Diner (voor genodigden)

Save the date: 13 juni 2024!

| Online m.b.v. MS-Teams

Webinar 'Loopbaanpad Energie' (verzet naar september)

Helaas hebben we onvoldoende aanmeldingen ontvangen om dit webinar te laten doorgaan. We willen het niet annuleren, maar verzetten naar september. Dan hopen we ook de loopbaanpaden voor de energieproductie- en -leveringsbedrijven gereed te hebben, zodat we een gecombineerd webinar kunnen organiseren.

| Online m.b.v. WebinarJam

'Koester je toppers! Behoud begint bij goed leiderschap'

Tijdens dit webinar, op donderdag 16 mei van 15.00 tot 16.30 uur, spreken we over de cruciale rol van leiderschap bij het behoud van medewerkers.

| Online m.b.v. WebinarJam

'Koester je toppers! Behoud begint bij goed leiderschap'

Tijdens dit webinar, op donderdag 16 mei van 15.00 tot 16.30 uur, spreken we over de cruciale rol van leiderschap bij het behoud van medewerkers.

| Online m.b.v. MS-Teams

Kennissessie hoofdlijnenresultaat ABP-pensioenregeling 2027

Dit webinar wordt verzorgd door Merel van Linschoten, beleidsadviseur arbeidszaken en pensioenen bij VNG en coördinator/adviseur pensioenen bij het ZPW, en Cyril Savelkoul, sectormanager bij ABP. Zij zullen het hoofdlijnenresultaat toelichten en ons meenemen in het proces.

| Online m.b.v. MS-Teams

Webinar 'Van loopbaanpaden naar ontwikkelpaden'

Loopbaanpaden bieden duidelijke inzichten in (regionale) instapbanen en doorgroeimogelijkheden naar functies in de techniek en energietransitie.

| 4x online m.b.v. MS-Teams, 1x op locatie in Zeist of Leiden

Intersectorale intervisiesessies 'Fit & Vitaal' 2024

Wegens waardering en succes dit jaar voortgezet.

| Online m.b.v. MS-Teams

Webinar 'Hoe stimuleer ik de leercultuur in mijn bedrijf?'

Toekomstbestendigheid door informeel leren

| (online m.b.v. MS-Teams of Webex)

Webinar 'Toekomstige wijzigingen arbeidsrecht'

Jolanda Krijgsman, advocaat arbeidsrecht bij Nysingh, neemt ons mee in de voor werkgevers interessante arbeidsrechtelijke actualiteit per 2024:

| (online m.b.v. MS-Teams)

Webinar 'Wat kunnen we van elkaar leren over vitaliteit?'

Op 26 oktober delen koplopers van de verkiezing 'Vitaalste Vakbedrijf 2023' en expert-juryleden hun good practices op het gebied van vitaliteit.

| (online m.b.v. MS-Teams)

ABP en het Nieuwe Pensioencontract

Vitale Sectoren Festival

Op donderdag 5 oktober 2023 vierden we goed werkgeverschap met 300 leden uit de sectoren energie, netbeheer, recycling & milieu, drinkwater, waterschappen en telecom.

| (online m.b.v. MS-Teams)

Webinar Arbeidsongeschiktheid

Op donderdag 21 september organiseren wij samen met Loyalis en UWV een webinar over arbeidsongeschiktheid.

| Online (m.b.v. MS-Teams)

Masterclass 'Hoe bevorder je zelfleiderschap bij medewerkers?'

In deze online masterclass, op 15 mei tussen 15.00 en 16.30 uur, bespreken we hoe je omgaat met weerstand tegen verandering en zelfleiderschap stimuleert.

| (online m.b.v. MS-Teams)

Intersectorale intervisiesessies 'Fit & Vitaal' 2023

In 2023 organiseren we in samenwerking met Zilveren Kruis vijf online intervisiesessies over de preventie van ziekte(verzuim) en het bevorderen van gezondheid, vitaliteit en welzijn op het werk. Hierbij ligt de nadruk op het onderling uitwisselen van kennis en ervaringen.

| online via Webex

Webinar 'Wetswijzigingen voor 2023'

Op donderdag 15 december gaan we in op de arbeidsrechtelijke actualiteit van vandaag en morgen.

| Online m.b.v. de tool 'Zoom'

Webinar Lerend Netwerk Fit & Vitaal: 'Mentaal sterk aan het werk'

Een online sessie over hoe je medewerkers mentaal sterk aan het werk kunt houden, ook bij psychische klachten.De mentale gezondheid op het werk staat onder druk. Het tekort aan medewerkers loopt steeds verder op en daardoor neemt de werkdruk toe. Eén op de vijf werkenden heeft te maken met psychische klachten!

| (online m.b.v. MS-Teams)

Webinar 'Financieel bewustzijn voor werkgevers en medewerkers'

Tijdens dit webinar van één uur presenteren we op 16 juni twee ledenvoordelen over financieel bewustzijn. Naast de toelichting van de aanbieders vertellen leden van de WENB wat zij aan dit aanbod hebben gehad.

| Koepelgevangenis Arnhem

WENB Verenigingsdag 2022

Inclusie is een belangrijk en actueel thema. Daarom is dit het thema van het WENB Jaarcongres in 2022, dat omgedoopt is tot 'WENB Verenigingsdag'. Ook leden van de WWb kunnen hieraan deelnemen.

| (online m.b.v. GotoWebinar)

Nibud-kennissessie: inflatie en koopkracht

Op 19 mei 2022 verzorgt Jasja Bos van het Nibud speciaal voor onze leden een webinar over inflatie, indexcijfers en koopkracht.

| (3x online via MS-Teams, 1x live op locatie)

Intervisiesessies over mentale inzetbaarheid

We organiseren dit jaar vier intervisiesessies, omdat uit een peiling gebleken is dat werkgevers behoefte hebben aan uitwisseling over het thema mentale gezondheid en vitaliteit. Samen kijken we naar de knelpunten, ervaringen en oplossingen.

| Online m.b.v. Zoom

Vragenuurtje 'Slimste Handen van Nederland 2022' (vervalt)

Met deze verkiezing waarderen we de vitaliteit en inzetbaarheid van technische vakmensen.

| Online m.b.v. Zoom

Webinar Lerend Netwerk Fit & Vitaal: in gesprek over mentale gezondheid, stress en inzetbaarheid

Hoe kom je in gesprek over mentale gezondheid, stress en inzetbaarheid?

| Online m.b.v. MS-Teams

Vragenuurtje Dashboard Duurzame Inzetbaarheid

Doet jouw bedrijf dit jaar ook (weer) mee aan de Ziekteverzuimmeter en de Flitspeiling? Op donderdag 10 maart 2022 organiseren we vanuit het meerjarenprogramma 'Fit & Vitaal' van de WENB ook voor leden van de WWb een vragenuurtje over het Dashboard DI.

| (online)

Webinar over (buitenlandse) succesvolle skills-aanpak

De huidige arbeidsmarkt piept en kraakt. Er is veel vraag naar goed personeel, maar er is ook een mismatch. Met een beperkte blik op diploma’s en werkervaring kijken we niet breed genoeg om het beschikbare potentieel in beeld te krijgen. Een andere aanpak is nodig. Een effectievere werking van de arbeidsmarkt kan bereikt worden door deze te baseren op Skills.

| (online)

Actualiteiten 'Wetswijzigingen voor 2022'

Tijdens deze jaarlijkse actualiteitenbijeenkomst kijken we naar de wetgeving in 2022.

| (online m.b.t. MS-Teams)

Online inspiratiesessie 'Werk maken van gezond en vitaal werken'

Op donderdag 28 oktober 2021 organiseert de WENB samen met Zilveren Kruis een online inspiratiesessie voor onze leden. Dan vertellen HR-professionals hoe zij werk maken van gezond en vitaal werken in hun organisatie en hoe zij hiervoor financiering vanuit het Budget Fit & Vitaal hebben gekregen.

| (online m.b.v. Zoom)

Webinar over koplopers Vitaalste Vakbedrijf

Op 7 oktober 2021 organiseren WENB en WWb samen met CrossOver een webinar, waarin we met koplopers en experts ingaan op het vitaliteitsbeleid en succesvolle acties binnen de bedrijven van onze sectoren. Dit webinar vindt plaats nadat op 1 oktober 2021 de koplopers van de Verkiezing Vitaalste Vakbedrijf 2021 bekendgemaakt zijn.

| Metaal Kathedraal

WENB Jaarcongres 2021: 'Gelukkig werken na corona'

Op 1 oktober 2021 vindt live het jaarlijkse congres voor leden van de WENB en de WWb plaats in de Metaal Kathedraal in Utrecht. Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt vanwege de coronamaatregelen.

| (online m.b.v. Webex)

Webinar 'Werkgevers: omgaan met corona en privacy'

Waar moet je als werkgever rekening mee houden nu we weer allemaal terugkeren naar de werkplek? Wat mag je wel of niet doen? Jolanda Krijgsman, arbeidsrechtadvocaat bij Nysingh, geeft ons de laatste stand van zaken en neemt daar de actuele jurisprudentie uiteraard in mee.

| (online m.b.v. MS-Teams)

Online open spreekuur voor HR-professionals (7 en 23 september 2021)

In 2021 organiseert de WENB samen met Zilveren Kruis weer open spreekuren voor HR-professionals. In de praktijk blijken hun vraagstukken rond de gezondheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers nogal te verschillen.

| (online via MS-Teams)

Online Kennismakingssessie: online platform en app met DI-oplossingen voor medewerkers

Op donderdag 1 juli 2021 organiseren we in samenwerking met Zilveren Kruis en Centraal Beheer een kennismakingssessie over twee online DI-oplossingen voor medewerkers: een app en een platform. De 'Lekker Bezig app' is gericht op de volle breedte van duurzame inzetbaarheid en geschikter voor bedrijven met minder dan 500 medewerkers. Het 'Gezonder Leven platform' is vooral gericht op de grotere bedrijven die focussen op gezondheid.