slider-waterbedrijven-mirror

De WWb is de werkgeversvereniging voor de drinkwatersector.

Voor en door topwerkgevers

De WWb is de werkgeversvereniging voor de Nederlandse drinkwatersector. De vereniging ondersteunt de leden in hun werkgeversrol en dient als vraagbaak op het vlak van arbeidsvoorwaarden en de cao Waterbedrijven.

De WWb behartigt de sociaal-economische belangen van haar leden: zo sluiten wij een collectieve arbeidsovereenkomst voor circa 5.500 werknemers in de drinkwatersector. Ook is de WWb het platform waar HR-professionals uit de branche elkaar ontmoeten en kennis delen. Ons secretariaat zorgt voor de organisatie en coördinatie van uiteenlopende activiteiten.

Het laatste nieuws

MEER NIEUWS

LEDEN AAN HET WOORD

Een interview met Olaf van der Kolk,
Directeur bij AquaMinerals:

'Coronacrisis laat zien dat de lokale economie nieuwe perspectieven biedt'
logo AquaMinerals 368px

"De coronacrisis heeft nu al nieuwe inzichten voor de toekomst opgeleverd", zegt Olaf van der Kolk, directeur van AquaMinerals.

Zijn bedrijf zorgt voor de verwerking van reststoffen die afkomstig zijn uit het zuiveringsproces van water. Leveranciers én aandeelhouders van AquaMinerals zijn de drinkwaterbedrijven en de rioolwaterzuiveringsinstallaties. AquaMinerals doet, vaak in samenwerking met KWR en STOWA, onderzoek naar nieuwe toepassingsmethoden en zorgt dat de ingezamelde reststoffen zo hoogwaardig mogelijk worden toegepast, als het even kan binnen de watersector zelf. En draagt zo bij aan het verduurzamen van de watersector.
 
Olaf: "De coronacrisis ontwikkelde zich sneller dan ik had verwacht. Gelukkig laat de aard van onze werkzaamheden het toe dat we ons werk, ondanks de beperkingen, gewoon kunnen voorzetten."

LEES VERDER

Column Floor van den Heuvel

Floor  20 400
'Houd werknemers mentaal vitaal in deze langdurige coronacrisis!'


“Binnen de sector drinkwaterbedrijven wordt ook tijdens de coronacrisis hard doorgewerkt. Van medewerkers in vitale beroepen wordt soms zelfs het uiterste gevraagd, en dat eist dan ook z’n tol. De maatregelen om te voorkomen dat het virus zich verspreidt hebben niet alleen invloed op de manier van werken, maar hebben ook invloed op het dagelijks leven en het welzijn van die medewerkers. Een reden te meer om als werkgever aandacht te schenken aan hun mentale gezondheid.

Hoewel mensen in het algemeen wel met tegenslag kunnen omgaan - zelfs tijdens deze pandemie - waarschuwen psychologen en psychiaters voor de gevolgen op hun mentale gezondheid. Dat geldt niet alleen voor mensen die al psychische klachten hebben, maar voor iedereen!"

LEES VERDER