slider-waterbedrijven-mirror

Lees alles over het cao-traject 2021 op de website cao drinkwater!

Voor en door topwerkgevers

logo-caodrinkwater.nl_100x90

De WWb is de werkgeversvereniging voor de Nederlandse drinkwatersector. De vereniging ondersteunt de leden in hun werkgeversrol en dient als vraagbaak op het vlak van arbeidsvoorwaarden en de cao Waterbedrijven.

De WWb behartigt de sociaal-economische belangen van haar leden: zo sluiten wij een collectieve arbeidsovereenkomst voor circa 5.500 werknemers in de drinkwatersector.

Ook is de WWb het platform waar HR-professionals uit de branche elkaar ontmoeten en kennis delen. Ons secretariaat zorgt voor de organisatie en coördinatie van uiteenlopende activiteiten.

Het laatste nieuws

MEER NIEUWS

Leden aan het woord

Een interview met Jelle Hannema,
bestuurslid WWb, voorzitter directie Vitens:

"We moeten durven onszelf opnieuw uit te vinden"
logo Vitens 242px

"Als bestuurslid van de WWb en lid van de werkgeversdelegatie die samen met de vakbonden een cao afsluit, verwacht ik direct betrokken te zijn bij een heel belangrijk proces, dat ik in de afgelopen jaren vooral vanaf de zijlijn heb meegemaakt. De cao is een belangrijk element om de relatie tussen werkgevers en medewerkers inhoud te geven en is daarom van belang voor zowel medewerkers als ook de werkgevers.

Ik werk in een hele mooie sector met hele goede mensen aan een product dat een primaire levensbehoefte is. Ik zie het als mijn taak om eraan bij te dragen dat we er met elkaar op een verantwoordelijke wijze zorgen dat er altijd voldoende en betrouwbaar drinkwater beschikbaar is. De cao is een van de instrumenten die nodig zijn om deze taak te kunnen uitvoeren."

Lees verder

Column Reinier Rutjens

Reinier 2 - carroussel 400px
'Laten we allemaal lid worden van de FNV!'

"De FNV zet in op automatische prijscompensatie in cao’s en die telt nu op naar 12%. Klinkt logisch, maar is het ook verstandig, of zelfs nodig? Ik denk van niet."

LEES VERDER