WWb - waterzuiveringsinstallatie - 1912x546px

Lees alles over cao-trajecten op website cao drinkwater!

Voor en door topwerkgevers

logo-caodrinkwater.nl_100x90

De WWb is de werkgeversvereniging voor de Nederlandse drinkwatersector. De vereniging ondersteunt de leden in hun werkgeversrol en dient als vraagbaak op het vlak van arbeidsvoorwaarden en de cao Waterbedrijven.

De WWb behartigt de sociaal-economische belangen van haar leden: zo sluiten wij een collectieve arbeidsovereenkomst voor 18 organisaties in de drinkwatersector, die samen ruim 5.800 werknemers in dienst hebben.

Ook is de WWb het platform waar HR-professionals uit de branche elkaar ontmoeten en kennis delen. Ons secretariaat zorgt voor de organisatie en coördinatie van uiteenlopende activiteiten.

Het laatste nieuws

MEER NIEUWS

Leden aan het woord

Een interview met Vivienne Frankot,
directeur bij WMD Drinkwater

"Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers zijn belangrijke uitdagingen"
logo WMD drinkwater

"De cao moet wel blijven passen bij de specifieke ontwikkelingen in onze sector. Ik zie de cao als een brede basis die de afzonderlijke bedrijven de ruimte biedt om zaken naar eigen behoefte verder uit te werken. Bedrijven en medewerkers verschillen van elkaar, dus er blijft altijd een behoefte aan maatwerk.

Naar mijn mening hebben we nu een hele goede cao, waarmee we prima kunnen concurreren op de arbeidsmarkt. Ik ervaar zelf geen problemen om daarmee nieuwe mensen aan te trekken. Wel zullen we de cao steeds moeten blijven aanpassen, om in nieuwe behoeften te voorzien. Onderwerpen als duurzame inzetbaarheid en de vitaliteit van medewerkers zie ik als één van de belangrijkste uitdagingen voor de toekomst."

Lees verder

Column Adamien van Barneveld

Adamien van Barneveld - 400px
'Stimuleren van een leercultuur: richt je organisatie op ontwikkeling!'

In dit derde deel van de serie 'Een lerende organisatie worden?' geeft Adamien van Barneveld, programmamanager opleiden en ontwikkelen, tips hoe je zelf kunt bijdragen aan een bloeiende leercultuur.

"Het creëren van een bloeiende leercultuur binnen een organisatie is geen eenvoudige taak, maar het is van onschatbare waarde voor groei in tijden van verandering en tekorten. Een leercultuur is niet alleen gunstig voor individuele werknemers, maar ook voor de veerkracht van de organisatie als geheel. Jij kunt een cruciale rol spelen in het maken van een omgeving waarin leren wordt gestimuleerd, ondersteund en gewaardeerd."

Lees verder