slider-waterbedrijven-mirror

Lees alles over het cao-traject 2021 op de website cao drinkwater!

Voor en door topwerkgevers

logo-caodrinkwater.nl_100x90

De WWb is de werkgeversvereniging voor de Nederlandse drinkwatersector. De vereniging ondersteunt de leden in hun werkgeversrol en dient als vraagbaak op het vlak van arbeidsvoorwaarden en de cao Waterbedrijven.

De WWb behartigt de sociaal-economische belangen van haar leden: zo sluiten wij een collectieve arbeidsovereenkomst voor circa 5.500 werknemers in de drinkwatersector.

Ook is de WWb het platform waar HR-professionals uit de branche elkaar ontmoeten en kennis delen. Ons secretariaat zorgt voor de organisatie en coördinatie van uiteenlopende activiteiten.

Het laatste nieuws

MEER NIEUWS

Leden aan het woord

Een interview met Riksta de Zwart,
directeur bij Waterbedrijf Groningen

"Dialoog is de basis voor moderne arbeidsverhoudingen"
logo Waterbedrijf Groningen - 225px sq

"Het onderhandelen over een cao is een van de taken van het bestuur van de WWb. Het eerste cao-traject waar ik bij betrokken was, verliep op zijn zachtst gezegd erg moeizaam en het heeft lang geduurd voordat we een cao hadden. Het leek wel of de tegenstellingen het belangrijkste element in de relatie tussen werkgevers en vakbonden waren, terwijl we eigenlijk als cao-partijen hetzelfde doel nastreven, namelijk een cao die goed is voor onze medewerkers en die past bij onze sector."

Lees verder

Leden aan het woord

Een interview met Iris de Pagter-de Greef,
beleidsadviseur HR bij Vitens

'Iedereen moet de kans krijgen om aan het arbeidsproces deel te nemen, iedereen heeft het recht om zijn kwaliteiten te laten zien.'
logo Vitens 242px

"Vitens wil een aantrekkelijk werkgever zijn. Dat betekent voor mij ook dat alle medewerkers, ongeacht geslacht, achtergrond en dergelijke zich bij onze organisatie moeten thuisvoelen. Dit is ook belangrijk gezien de krappe arbeidsmarkt. We willen al het beschikbare talent op de arbeidsmarkt kunnen bereiken en aantrekken. Nog meer aandacht aan de bevordering van diversiteit en inclusie is in deze tijd hard nodig."

"In de hogere managementlagen is de verhouding man/vrouw al aanzienlijk verbeterd. Maar als je naar de andere onderdelen van de organisatie kijkt, dan zie je dat we hier toch wat in achterblijven. Daarom zetten wij er ons voor in dat die gendergelijkheid voor de gehele organisatie gaat gelden."

Lees verder

Column Gabriƫlle Verberne

Gabriƫlle 2 - carroussel 400px
''One size fits all?''

"Nu inclusie een steeds actueler thema wordt, is het interessant om de overeenkomsten en verschillen tussen de vijf generaties op de werkvloer eens onder de loep te nemen.

Als twintiger startte ik eind jaren tachtig mijn werkzame leven. Met een - door mijn eigen leeftijd - vervormde blik was iedereen boven de dertig jaar in mijn ogen toch al wel een beetje op leeftijd. Wellicht verklaarbaar door de bubbel waarin je leeft tijdens je school- en studententijd, waarin leeftijd en interesses dichtbij elkaar liggen. Wat dat betreft ging er een wereld voor mij open, daar voor het eerst op de werkvloer."

Lees verder