slider-waterbedrijven-mirror

Lees alles over het cao-traject 2021 op de website cao drinkwater!

Voor en door topwerkgevers

logo-caodrinkwater.nl_100x90

De WWb is de werkgeversvereniging voor de Nederlandse drinkwatersector. De vereniging ondersteunt de leden in hun werkgeversrol en dient als vraagbaak op het vlak van arbeidsvoorwaarden en de cao Waterbedrijven.

De WWb behartigt de sociaal-economische belangen van haar leden: zo sluiten wij een collectieve arbeidsovereenkomst voor circa 5.500 werknemers in de drinkwatersector. Ook is de WWb het platform waar HR-professionals uit de branche elkaar ontmoeten en kennis delen. Ons secretariaat zorgt voor de organisatie en coördinatie van uiteenlopende activiteiten.

Het laatste nieuws

MEER NIEUWS

LEDEN AAN HET WOORD

Een interview met Rita Koens,
Hoofd HR bij Waterbedrijf Groningen:

'Werken aan de vitaliteit van medewerkers'
logo waterbedrijf groningen 240px

"Werken aan vitaliteit is belangrijk voor de inzetbaarheid van medewerkers, maar kan ook gewoon leuk zijn. Wij zetten al jaren actief in op het bevorderen van vitaliteit van medewerkers."

Als we het over de vitaliteit van medewerkers hebben, dan bedoelen we de mentale, sociale èn fysieke vitaliteit. Je fit voelen op deze drie gebieden draagt bij aan gelukkige medewerkers. Gelukkige medewerkers dragen bij aan het succes van de organisatie."

LEES VERDER

Column Pim Beljaars

Pim 2 - carroussel 400px
"Ik en de anderen: duurzame inzetbaarheid begint bij jezelf"


We hebben in onze sectoren en bedrijven de mond vol van duurzame inzetbaarheid. Maar wat is het en hoe werkt dat eigenlijk? Mijn conclusie is dat iedereen zijn of haar eigen (duurzame) inzetbaarheid verdient, maar dat je ook zelf bijdraagt aan die van een ander.

Het is maar een irritant containerbegrip: duurzame inzetbaarheid. Enorm breed. Van persoonlijke ontwikkeling, met plezier de eindstreep halen, ontziebeleid tot een vitaliteitsaanpak. En het gaat uit van het inzetten van werknemers alsof de werkvloer een schaakbord is. Maar bij gebrek aan een betere term doen we het er maar mee.

LEES VERDER