slider-waterbedrijven-mirror

Lees alles over het cao-traject 2021 op de website cao drinkwater!

Voor en door topwerkgevers

logo-caodrinkwater.nl_100x90

De WWb is de werkgeversvereniging voor de Nederlandse drinkwatersector. De vereniging ondersteunt de leden in hun werkgeversrol en dient als vraagbaak op het vlak van arbeidsvoorwaarden en de cao Waterbedrijven.

De WWb behartigt de sociaal-economische belangen van haar leden: zo sluiten wij een collectieve arbeidsovereenkomst voor circa 5.500 werknemers in de drinkwatersector. Ook is de WWb het platform waar HR-professionals uit de branche elkaar ontmoeten en kennis delen. Ons secretariaat zorgt voor de organisatie en coördinatie van uiteenlopende activiteiten.

Bijeenkomsten

Meer bijeenkomsten

Het laatste nieuws

MEER NIEUWS

LEDEN AAN HET WOORD

Een interview met Nienke de Wolff,
bestuurslid WWb: HR Manager bij waterbedrijf Evides

'We hebben een goede cao, maar er blijft nog genoeg werk te doen.'
logo Evides - 300x150px

"Ik werd gevraagd om na het vertrek van Hank Kuit per 1 augustus deel te nemen aan het bestuur van de WWb. Het is voor mij weer een hele nieuwe rol.

Het lijkt mij heel interessant en leuk om naast mijn werk voor Evides ook breder in de drinkwatersector actief te zijn. Ik zit ook in het overleg voor de HR-managers in de drinkwatersector (HPO) en kan zo de linking pin vormen tussen het HPO en het bestuur van de WWb. De vakbonden en de werkgevers hebben afgesproken om een aantal paritaire werkgroepen in te stellen, die diverse HR-onderwerpen zullen onderzoeken."

LEES VERDER

Column Reinier Rutjens

Reinier 2 - carroussel 400px
'Op zoek naar het schaap met vier poten!'

"Het kan verkeren. Vorig jaar, aan het begin van de coronacrisis, verwachtten wij nog een ernstige economische crisis; op dit moment lijkt het wel of het allemaal niet op kan. De economie veert in een ongelofelijk tempo weer op. Dat is natuurlijk heel goed nieuws, maar het brengt ook gelijk weer een oud probleem boven tafel: de tekorten op de arbeidsmarkt.

Niets nieuws gezien de demografische opbouw van Nederland, maar toch lijken we ons opnieuw door dit gegeven te laten verrassen. Bedrijven zijn naarstig op zoek naar nieuwe mensen. In het onderwijs, de zorg en de bouw was het tekort aan personeel al langer duidelijk. Ook lazen we onlangs dat de spoorwegen soms geen treinen kunnen laten rijden als gevolg van personeelstekorten..."

LEES VERDER