'Koester je toppers! Behoud begint bij goed leiderschap'

Tijdens dit webinar, op donderdag 16 mei van 15.00 tot 16.30 uur, spreken we over de cruciale rol van leiderschap bij het behoud van medewerkers.

Kirsten de Roo - 765x300px

De arbeidsmarkt is krap. Hoewel veel aandacht uitgaat naar de werving van personeel, is het behoud van medewerkers een belangrijk vraagstuk. Het werven van mensen heeft weinig zin als je hen niet kunt behouden voor je organisatie. De rol van leiderschap maakt een groot verschil of mensen blijven of vertrekken.

Tijdens dit webinar gaat Kirsten de Roo in op de rol van leiderschap bij het behoud van medewerkers. Hierbij focust zij op de rol en invloed van leidinggevenden en HR-professionals op het voorkomen van ongewenst vertrek van medewerkers. Zij geeft praktische voorbeelden en adviezen, die in de dagelijkse praktijk toepasbaar zijn. Er is gelegenheid voor het stellen van vragen.

Na dit webinar heb je meer inzicht in:

  • Waarom het personeelstekort bij jezelf begint.
  • Presentatie van cijfers over het verloop van medewerkers en de reden van vertrek.
  • Leiderschap richting verschillende generaties op de werkvloer.
  • De plek van HR binnen de organisatie, de taal die HR en directie/management spreken, en: in hoeverre behoud 'het feestje van HR' is.
  • De kansen en belemmeringen om ongewenst verloop te voorkomen.

Kirsten de Roo is auteur van het boek 'Personeelstekort begint bij jezelf', en sinds 2011 helpt ze werkgevers, leidinggevenden en HR managers, met het inzetten van de juiste mensen op de juiste plek. Goed leiderschap speelt daarin een grote rol. Kirsten heeft ervaring in zowel grote corporate bedrijven als het MKB.

Doelgroepen
Dit webinar is vooral interessant voor HR-professionals en leidinggevenden die de thema’s (duurzame) inzetbaarheid, behoud, leiderschap, arbo, vitaliteit of leren en ontwikkelen in portefeuille hebben. Ook OR-leden zijn van harte welkom om deel te nemen. Attendeer gerust je collega's voor wie dit webinar ook interessant kan zijn.

Dit webinar is kosteloos voor leden van de WENB, de WWb en de Vwvw. Het wordt mogelijk gemaakt vanuit het Lerend Netwerk Fit & Vitaal en maakt deel uit van het meerjarenprogramma Fit & Vitaal. Deelnemers ontvangen het e-boek ‘Personeelstekort begint bij jezelf’.

Aanmelden
Meld je aan via het e-mailformulier op deze webpagina (klik op 'Aanmelden'). Na je aanmelding ontvang je een automatische reply in je mailbox ter bevestiging. Door op het bijgesloten ICS-bestand te klikken zet je datum en tijdstip gemakkelijk in je agenda.

Techniek
Dit webinar vindt online plaats met behulp van 'WebinarJam'. De uitnodiging met link voor deelname aan het webinar ontvang je een paar dagen van tevoren.

Datum en tijdstip:
2024-05-16T15:00:00 2024-05-16T16:30:00
Locatie:
Online m.b.v. WebinarJam
Adres:
Aanmeldperiode:
2024-03-26T13:30:00 2024-05-14T16:00:00