Startevent 'Nieuw ontwerp van werk'

"In wat voor sector willen wij werken?" Deze vraag staat centraal tijdens deze themabijeenkomst. Deze staat in het teken van het eindrapport 'In wat voor land willen wij werken?' van de 'commissie Regulering van Werk', dat op 23 januari 2020 is gepubliceerd. De bijeenkomst is bedoeld voor alle geïnteresseerde collega's binnen de aangesloten bedrijven die meer willen weten, willen meepraten en denken over toekomstbestendig arbeidsrecht, sociale zekerheid en fiscaliteit.

"We moeten in Nederland de bakens verzetten", aldus de ‘commissie Regulering van Werk’, ook wel de commissie Borstlap genoemd . Werk is essentieel voor de economische welvaart, de maatschappelijke samenhang én ons sociale welbevinden. De adviezen van de commissie behelzen een nieuw ontwerp voor de regulering van werk.

De commissie doet een oproep om in een brede maatschappelijke alliantie mee te werken aan het nieuwe ontwerp. Wij pakken vanuit de WENB deze handschoen graag op! We beginnen met een kennissessie met onze leden in april 2020, over de aanbevelingen van de Commissie Borstlap.

Tijdens deze startbijeenkomst willen we de context van het advies van de Commissie Borstlap schetsen. Het is de start van een verkenning binnen de leden van de WENB, met als doel om aan het einde van 2020 de visie van de leden op de bouwstenen van het rapport in beeld te hebben.

Wat vinden onze leden vanuit de praktijk van de aanbevelingen? Wat kunnen we zelf oppakken? Wat dit betekent voor de arbeidsvoorwaardenontwikkeling en onze toekomstige cao’s? Hoe willen we de externe omgeving beïnvloeden?

Op 21 april 2020 belichten we het advies vanuit het perspectief van de commissie, de vakbonden en de werkgevers. De startbijeenkomst is de inspiratie voor het vervolgtraject. In de loop van 2020 gaan we per bouwsteen met de leden aan de slag, zodat we aan het einde van het jaar een visie op het advies kunnen presenteren.

Houd deze pagina in de gaten; het programma en de sprekers worden vermoedelijk later in februari bekendgemaakt.

De bijeenkomst start om 13.00 uur. Rond 16.00 uur sluiten we het inhoudelijke deel af en is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten.

Meer weten?
Heeft u vragen over deze bijeenkomst, neemt u dan contact op met Gabriëlle Verberne of Irma Visser.

Wilt u zo vriendelijk zijn om voor uw aanmelding gebruik te maken van het aanmeldingsformulier? U opent dit formulier met behulp van de knop 'AANMELDEN', hieronder.

Datum en tijdstip:
2020-04-21T13:00:00 2020-04-21T16:30:00
Locatie:
Bureau WENB, zaal 0.70 (Parkzaal)
Adres:
Utrechtseweg 310, gebouw B-42 6812 AR Arnhem
Aanmeldperiode:
2020-01-09T15:45:00 2020-04-16T12:00:00

Let op!
Nadat u op de knop 'aanmelden' heeft gedrukt kan het even duren voordat de bevestiging hiervan bovenin uw scherm verschijnt.