Gabriëlle Verberne - 400px
Gabriëlle Verberne

mr. G.A.M. (Gabriëlle) Verberne

Beleidsadviseur

E-mail: gverberne (at) wenb.nl

(06) 534 710 07

Mijn werkbeleving en passie

In april 2017 ben ik gestart als beleidsadviseur bij de WWb. Ik zal mij vooral bezighouden met arbeidsrechtelijke vraagstukken en de relevante ontwikkelingen binnen dit thema volgen. Ontwikkelingen zien als mogelijkheden en deze - samen met de leden - vormgeven in nieuw beleid; door kennis te delen, van elkaar te leren en samen te werken, bijvoorbeeld binnen het Netwerk Arbeidsrecht van de WENB. In de afgelopen vijftien jaren heb ik ruime ervaring opgedaan met cao-onderhandelingen. De laatste negen jaar vanuit een werkgever, de jaren daarvoor "aan de andere kant van de tafel".

Ambitie en visie

De bedrijven die lid zijn van de WWb veranderen, werk verandert en de manier waarop het werk wordt georganiseerd verandert. En wat betekent dit voor de arbeidsvoorwaarden en de arbeidsverhoudingen? Ik vind het een mooie uitdaging om samen met de leden te werken aan innovatieve arbeidsvoorwaarden, waarmee zij zich op de arbeidsmarkt kunnen onderscheiden als topwerkgevers.

Mijn motto is dat "Zelfs de meest briljante monoloog de dialoog niet kan vervangen". Want binnen onze vereniging gaan we met elkaar in gesprek; samen op zoek naar gedeelde belangen. De WWb streeft naar sterke arbeidsmarktposities voor de aangesloten bedrijven. Met moderne en concurrerende arbeidsvoorwaarden kunnen zij goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers aantrekken en behouden. Daar zet ik mij graag voor in.