Webinar Lerend Netwerk Fit & Vitaal: in gesprek over mentale gezondheid, stress en inzetbaarheid

Hoe kom je in gesprek over mentale gezondheid, stress en inzetbaarheid?

Mentaal Vitaal - 765x300px

Op donderdagmiddag 17 maart 2022 organiseerden we voor leden van de WENB en de WWb een online sessie over hoe je mentale gezondheid en stress op het werk bespreekbaar maakt in je organisatie. Emotionele belasting kan grote impact hebben op het functioneren en de inzetbaarheid van medewerkers.

De presentaties en een link om de opname van het webinar te bekijken kun je opvragen bij Floor van den Heuvel.

Door deelname krijg je praktische handvatten en voorbeelden in handen om dit thema bespreekbaar te maken, waardoor medewerkers en teams goed kunnen blijven functioneren en behouden blijven voor de organisatie:

  • Zie je dat het ziekteverzuim in toenemende mate wordt veroorzaakt door psychische klachten?
  • Komen medewerkers met psychische klachten vaak pas in beeld als zij al uitgevallen zijn uit het werk?
  • Merk je dat er druk, stress en gedoe is en zie je de spanning door werkdruk in je organisatie oplopen?
  • Wil je het onderwerp mentale gezondheid en werkstress bespreekbaar maken maar weet je niet hoe?
  • Wil je weten hoe leidinggevenden met hun medewerkers en team in gesprek kunnen gaan over stressoren en mentale gezondheid om als team goed te kunnen blijven functioneren?

Neem dan deel aan dit Lerend netwerk Fit & Vitaal!

Het programma

  • Pepijn Nicolas van Youfacilitate start met de introductie van een dialoogmethode, waarmee leidinggevenden met hun medewerkers en in hun teams met meer gemak en minder druk het gesprek kunnen voeren over stressoren en mentale gezondheid. Pepijn is facilitator en begeleidt strategische veranderprocessen in organisaties en ontwierp enkele zelfregiemethoden voor organisatieontwikkeling, verandermanagement en voor werkdruk.
  • Vervolgens gaan we in een breakoutsessie uiteen om te ervaren hoe de dialoogmethode werkt en bespreken we ook hoe je als HR-professional leidinggevenden kunt verleiden om de methode in te zetten.
  • Na een korte pauze neemt Simone Langewouters, Health,Safety & Wellbeing Officer van SAP je mee in hoe zij het thema 'Mental Health' afgelopen jaren in haar organisatie heeft geïntroduceerd en uitgerold.
  • We blikken kort terug op de learnings en sluiten af met een paar actualiteiten vanuit het programma Fit & Vitaal.

Voor wie?

Dit Lerend Netwerk Fit & Vitaal is interessant voor (HR-)professionals die het thema arbo, gezondheid, vitaliteit, (duurzame) inzetbaarheid, of leren en ontwikkelen in hun portefeuille hebben, zoals ook preventiemedewerkers en HSE-professionals. Ook lijnmanagement en OR-leden zijn van harte welkom om deel te nemen aan dit webinar. Stuur deze uitnodiging daarom ook door aan een of meerdere collega’s voor wie dit webinar ook interessant is om te volgen. Zelf aanmelden is noodzakelijk!

Datum en aanmelding

Dit Lerend Netwerk Fit & Vitaal vindt plaats op donderdag 17 maart 2022, van 15.30 tot 17.00 uur. Hieraan zijn geen kosten verbonden voor leden van de WENB en de WWb.

Wil je zo vriendelijk zijn om voor je aanmelding gebruik te maken van het aanmeldingsformulier? Je opent dit formulier met behulp van de knop 'Aanmelden', hieronder.

Na je aanmelding ontvang je een automatische reply (voor ontvangst). Ongeveer een week voor de sessie ontvang je per e-mail de specifieke agenda, informatie over de expert-sprekers en een deelnamelink voor de online tool 'Zoom'.

Datum en tijdstip:
2022-03-17T15:30:00 2022-03-17T17:00:00
Locatie:
Online m.b.v. Zoom
Adres:
Aanmeldperiode:
2022-02-17T14:00:00 2022-03-16T12:00:00