Rien Buikema - 400px
Rien Buikema

Ir. R. (Rien) Buikema

Adviseur Werkgeverszaken

E-mail: rbuikema (at) wenb.nl

(06) 514 378 47

Mijn werkbeleving en passie

'Ik hou van werken, zolang het werken is waarvan ik hou.' Deze Cruijffiaanse wijsheid gaat voor mij zeker op, in het ontmoeten van mensen en in het opdoen van nieuwe ervaringen. Deze ervaringen deel ik graag weer met anderen, waarbij ik ook mijn eigen creativiteit kwijt kan.

In mijn werk heb ik als adviseur, kennisexpert en bestuurssecretaris veel mooie ervaringen opgedaan. Waardevol vind ik het om daarbij te zien hoe besluiten en regelingen in de praktijk uitpakken, zowel in de uitvoering bij werkgevers als in de persoonlijke situaties bij medewerkers.

Ambitie en visie

Bij de WWb en de WENB krijg ik energie om als spin-in-het-web de belangen van de leden onderling en die van de vakbonden bij elkaar te brengen. Werken aan goed werkgeverschap is daarbij een van mijn drijfveren.

Samen toewerken naar het eindresultaat via cao-onderhandelingen, ledenvergaderingen, HR-overleggen en werkgroepen. De processen die daarbij horen zijn minstens zo interessant en boeiend als de uitkomst zelf. Ze hebben vele zijpaden en soms schuurt het ook. Maar met een open blik naar de gedeelde belangen, kun je tot verrassende en betere gedragen resultaten komen.