Maatregelen in kader van coronacrisis verlengd tot en met 28 april 2020

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 31 maart kondigde minister-president Rutte aan dat de maatregelen tot en met 28 april verlengd worden. Dit betekent dat scholen, horecagelegenheden en zaken waarin contactberoepen worden uitgeoefend gesloten moeten blijven. Ook moet er zoveel mogelijk thuisgewerkt worden. De oproep om anderhalve meter afstand te bewaren en zoveel mogelijk binnen te blijven blijft van kracht. Het kabinet wil dat er zo min mogelijk mensen door Nederland reizen.

Rijksoverheid - 930 px

Voor de WWb en de WENB betekent dit dat we proberen om de geplande vergaderingen van werkgroepen, stuurgroepen en besturen zoveel mogelijk laten doorgaan, maar dat deze fysieke vergaderingen zullen worden omgezet in online vergaderingen, bijvoorbeeld via 'MS-Teams'.

Eerder besloten we al om enkele grotere events te verplaatsen of een andere invulling te geven:

  • Het 'Delegatiediner' voor cao-delegaties is verplaatst van 9 april naar 8 oktober.
  • Het Startevent 'Nieuw ontwerp van werk', over het advies van de commissie Borstlap, dat gepland stond op 21 april, wordt verplaatst naar 5 juni.
  • Het 'WENB Jaarcongres', gepland op 5 juni in de Utrechtse 'Metaal Kathedraal', proberen wij doorgang te laten vinden, maar in een aangepaste vorm. Ook de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de WENB gaat door.

Vanzelfsprekend zullen wij de berichtgeving van de Rijksoverheid in de week voor 28 april nauwgezet volgen en maatregelen treffen die de veiligheid voor bezoekers en medewerkers waarborgen.

De WENB zorgt dagelijks voor update over de ontwikkelingen tijdens de coronacrisis op deze website. Daar publiceren wij nieuwsberichten over de coronacrisis en duiden de informatie zoveel mogelijk voor de bedrijven in onze sectoren. Ook publiceren wij  vragen van leden en onze antwoorden daarop. Op onze webpagina 'Corona Info' vindt u ook informatie die wij via onze contactpersonen bij de Belastingdienst, ABP of de ministeries verkrijgen.

Heeft u vragen over onze bijeenkomsten of vraagstukken, zowel arbeids- als corona-gerelateerd, neemt u dan contact op met onze beleidsadviseurs.