ABP schaft Anw-compensatie af; WENB werkt aan een oplossing

Per 1 januari 2018 wordt in de ABP-regeling de huidige Anw-compensatieregeling beëindigd. Het blijkt echter dat deze ingreep ernstige gevolgen voor mensen kan hebben; daarom hanteert het ABP tot 1 februari 2018 een coulanceregeling. De WENB werkt in samenwerking met de Werkgroep Pensioen aan een structurele oplossing, in de vorm van een (vrijwillige) aanvullende verzekering voor werknemers. Binnenkort ontvangt u hierover meer informatie.

logo ABP

Het bestuur van het ABP heeft besloten om de sociale partners iets meer ruimte te geven om een oplossing te vinden. De Anw-compensatieregeling wordt voortgezet tot 1 februari 2018. Mensen die zich voor 1 februari 2018 door ziekte niet kunnen verzekeren - of alleen tegen hoge tarieven - kunnen een beroep doen op coulance door het ABP. Voor hen blijft de compensatieregeling langer bestaan.

Meer informatie volgt
Het ABP informeert deelnemers die mogelijk geraakt worden door het vervallen van de compensatie voor 15 december per e-mail of brief. In dat schrijven staat dat de regeling vervalt en dat men zichzelf kan herverzekeren als men dat noodzakelijk acht. Op de website van ABP worden deelnemers nader geïnformeerd. Mensen die het ABP hierover eerder al hebben gemaild of geschreven zijn inmiddels benaderd.