Webinar over (buitenlandse) succesvolle skills-aanpak

De huidige arbeidsmarkt piept en kraakt. Er is veel vraag naar goed personeel, maar er is ook een mismatch. Met een beperkte blik op diploma’s en werkervaring kijken we niet breed genoeg om het beschikbare potentieel in beeld te krijgen. Een andere aanpak is nodig. Een effectievere werking van de arbeidsmarkt kan bereikt worden door deze te baseren op Skills.

logo World Economic Forum - 930px

De Skills-aanpak is een krachtig middel om één gemeenschappelijk taal te ontwikkelen om huidige en toekomstig benodigde skills in beeld te brengen. Op basis van inzicht in skills wordt het makkelijker om de overgang tussen de ene en de andere sector mogelijk te maken. Ook het World Economic Forum stelt in hun whitepaper van vorig jaar dat werven op basis van diploma en eerdere banen niet meer van deze tijd is.

Ook als energiesector kennen we vele uitdagingen op het personele vlak de komende jaren. Aan alle kanten worden initiatieven ontplooid om mensen toe te leiden naar onze sector. Een van de mogelijke oplossingen is de Skills-aanpak. In deze online themasessie gaan we in op hoe de Skills-aanpak dat kan doen en bekijken we succesvolle de ervaringen uit het buitenland.

Zo neemt Bastiaan Starink, o.a. Bijzonder Hoogleraar Arbeidsmarkt, Pensioenen & Belasting (Tilburg University) en Partner bij PwC ons mee in de 'Skillsbridge': de succesvolle aanpak van Luxemburgse werkgevers.
Leen Verachtert van de afdeling Strategie, Monitoring Competent van de VDAB vertelt ons over de uniforme Belgische Skillsaanpak.

Meld je aan via onderstaande knop en denk met ons mee voor een vacature- naar skillsgedreven aanpak!

Datum en tijdstip:
2022-01-20T13:00:00 2022-01-20T14:00:00
Locatie:
(online)
Adres:
Aanmeldperiode:
2021-12-22T15:30:00 2022-01-20T12:00:00