Nationale Coalitie Financiële Gezondheid gestart

Werkgever stimuleert niet alleen fysieke en mentale gezondheid, maar ook de financiële gezondheid van de medewerker verdient aandacht.

Foto tekst minimumloon

Financiële gezondheid is een belangrijk maatschappelijk thema, zeker in deze tijden met de uitzonderlijk hoge inflatie. Werkgevers voelen daarvoor ook een verantwoordelijkheid richting hun werknemers. Landelijk is de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid (NCFG) geïnitieerd, een landelijk platform waar deelnemende werkgevers ervaringen kunnen delen en zich committeren aan het meten en verbeteren van de financiële gezondheid van hun medewerkers.

Een aantal WENB-leden doen hier al aan mee, maar ook op andere wijze pakken onze leden dit thema op. Zo zijn er cao-afspraken voor financieel inzicht en zetten bedrijven coaches in die gratis financieel advies aanbieden aan hun medewerkers. Daarnaast zijn er diverse initiatieven om hun medewerkers te ondersteunen in deze dure tijden. Zo laten onze leden zien zich bewust te zijn van deze problematiek. Meer weten over de Nationale coalitie? Bekijk de flyer en infographic.