WENB Verenigingsdag 2022

Inclusie is een belangrijk en actueel thema. Daarom is dit het thema van het WENB Jaarcongres in 2022, dat omgedoopt is tot 'WENB Verenigingsdag'. Ook leden van de WWb kunnen hieraan deelnemen.

039 photoyou - uitsnede 765x300px

Op vrijdag 3 juni 2022 trappen we ons nieuwe jaarthema Inclusie af. Keynote spreker is Jitske Kramer, corporate antropoloog en de autoriteit op het gebied van inclusie. We bieden jullie een inspirerende en interactieve verenigingsdag over dit zeer actuele thema. En dat doen we bovendien op een bijzondere locatie: de voormalige Koepelgevangenis in Arnhem.

Bekijk de videoboodschap van Jitske Kramer (Vimeo)

Bekijk de videoboodschap van Maarten Otto (Vimeo)

Veel bedrijven van de WWb en de WENB werken aan inclusievere organisaties. Dit sluit aan bij ontwikkelingen in de maatschappij, in de arbeidsmarkt en de beroepspopulatie. Inclusie is onlosmakelijk verbonden aan het goed werkgeverschap waarvoor onze leden staan. Het thema staat ook hoog op de politieke agenda.

Wat verstaan we onder inclusie?
Bij inclusie gaat het om een andere mindset, hoe we anders naar de wereld en de mensen kijken. Er zijn verschillende redenen te noemen waarom je inclusie zou (moeten) willen omarmen. Een daarvan is dat het onontkoombaar is.

De diversiteit in Nederland neemt toe, maar ook het samenwerken over de grenzen van ons eigen land. Inclusie gaat ook over gelijkwaardigheid en sociaal zijn.

Wat maakt dat er verschillen in beloning zijn tussen Jan en Mien? Door inclusie wordt de vijver van potentiële arbeidskrachten groter. Een zeer gewenste ontwikkeling gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt. En zeker niet onbelangrijk is dat meer diversiteit leidt tot een betere kwaliteit van werk.

Wat gaan we doen?
We delen graag voorbeelden uit de bedrijven met jullie. Wat werkt en wat werkt niet? We gaan daarbij ook in op diversiteit en het verschil met inclusie. Op deelonderwerpen gaan we workshops verzorgen en informatie op onze website en Alert met jullie delen. Onze verenigingsdag op vrijdag 3 juni staat volledig in het teken van inclusie: All Inclusive.

Wij zijn verenigd in de WENB. Wij verenigen ons, omdat we erbij horen of erbij willen horen. Iedereen telt mee bij de WENB en we doen het samen. Samen kunnen we onze doelen bereiken, zoals aantrekkelijk werkgeverschap. Het is een kwestie van mindset. Wees welkom!

Programma

10.30 uur: inloop en ontvangst deelnemers

11.00 uur: verwelkoming deelnemers door Reinier Rutjens

11.10 uur: opening van de Verenigingsdag 2022 door Maarten Otto

11.20 uur: jaarthema inclusie / de doelgroep centraal

12.10 uur: uitgebreide lunch met ruimte voor netwerken en rondleiding

13.30 uur: presentatie Jitske Kramer

14.40 uur: optreden Nina de la Croix

15.00 uur: afsluiting door Reinier Rutjens

15.05 uur: aanvang borrel

Aanmelden
Noteer vrijdag 3 juni in je agenda: WENB Verenigingsdag 'All Inclusive': alles inbegrepen en inclusief.
En meld je aan met behulp van onderstaande knop!

Locatie en parkeren
De Koepelgevangenis bevindt zich direct naast ons Business Park, 'Arnhems Buiten'. We adviseren je om op ons boventerrein te parkeren, of eventueel op de grote parkeerplaats erachter (nog iets dichterbij); wij zorgen voor bebording. Vanaf onze parkeerplaatsen is het slechts 5 minuten lopen.

Voor bezoekers die minder goed ter been zijn is er op het terrein van de gevangenis beperkte parkeerruimte. Laat het bij je aanmelding weten als je hiervan gebruik wilt maken. Parkeerruimte in de wijk eromheen is zeer beperkt en wordt afgeraden om overlast te voorkomen.

Meer weten?
Heb je vragen over onze verenigingsdag, neem dan contact op met Irma Visser of Marco Sassen.

Datum en tijdstip:
2022-06-03T11:00:00 2022-06-03T16:00:00
Locatie:
Koepelgevangenis Arnhem
Adres:
Wilhelminastraat 16, 6812 CW Arnhem
Aanmeldperiode:
2021-11-25T13:30:00 2022-05-27T12:00:00