Webinar Lerend Netwerk Fit & Vitaal: 'Mentaal sterk aan het werk'

Een online sessie over hoe je medewerkers mentaal sterk aan het werk kunt houden, ook bij psychische klachten.
De mentale gezondheid op het werk staat onder druk. Het tekort aan medewerkers loopt steeds verder op en daardoor neemt de werkdruk toe. Eén op de vijf werkenden heeft te maken met psychische klachten!

Mentaal Vitaal - 765x300px

In de praktijk blijkt er binnen organisaties een taboe op mentale klachten te rusten. Leidinggevenden vinden het moeilijk om signalen bij medewerkers te herkennen en bespreekbaar te maken. En dat terwijl de gevolgen van mentale klachten - zowel voor een medewerker als voor de werkgever - groot zijn.

Deze klachten leiden tot een minder goed functioneren, fouten maken, een verhoogd risico op arbeidsongevallen, oplopend verzuim en een toenemende druk op andere medewerkers. Een goede mentale gezondheid is dus in een ieders belang.

Programma
Dit webinar biedt handvatten en voorbeelden van hetgeen je als werkgever kunt doen om de mentale vitaliteit te verbeteren en medewerkers met psychische klachten te behouden voor werk:

  • we delen inzichten vanuit de verkiezing 'Vitaalste Vakbedrijf 2022';
  • we gaan uiteen in break-out-sessies, om ervaringen uit te wisselen; hoe je met bepaalde situaties omgaat;
  • Suzanne van Hees, onderzoeker aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, zal vanuit haar praktijkonderzoek handvatten geven om medewerkers psychisch vitaal en aan het werk te houden bij psychische klachten. Daarbij gaat zij in op de rollen van medewerker en leidinggevende, maar ook wat je vanuit HR kunt doen.

Voor wie?
Dit webinar is interessant voor professionals (HR/HSE/VGWM) met arbo, gezondheid, verzuim of duurzame inzetbaarheid in portefeuille. Ook leden van het lijnmanagement en OR-leden met belangstelling voor dit thema zijn welkom.

Datum en aanmelding
Dit webinar vindt plaats op donderdag 17 november 2022, van 15.00-16.45 uur. Hier zijn geen kosten aan verbonden voor leden van WENB, WWb en Vwvw.

Wil je zo vriendelijk zijn om voor je aanmelding gebruik te maken van het aanmeldingsformulier? Je opent dit formulier met behulp van de knop 'AANMELDEN', hieronder.

Let op: nadat je op de knop 'aanmelden' hebt gedrukt, kan het even duren voordat de bevestiging hiervan bovenin deze webpagina verschijnt. Na je aanmelding ontvang je een automatische reply (voor ontvangst) en ongeveer een week voor de sessie ontvang je per e-mail een deelnamelink voor de online tool 'Zoom'.

Datum en tijdstip:
2022-11-17T15:00:00 2022-11-17T16:45:00
Locatie:
Online m.b.v. de tool 'Zoom'
Adres:
Aanmeldperiode:
2022-10-05T12:00:00 2022-11-15T12:00:00