Rolf 2 - carroussel 400px
Rolf Blankemeijer

R. (Rolf) Blankemeijer

Beleidsadviseur

E-mail: rblankemeijer (at) wwb.nl

(06) 224 145 93

Mijn werkbeleving en passie

Ik help je graag met vragen over de cao WWb en rond de thema’s pensioen en functiewaardering. Eerder vervulde ik uiteenlopende HR-functies bij verschillende organisaties; als manager, adviseur of uitvoerder van projecten. Ondanks zo’n 25 jaar HR-ervaring kom ik steeds weer vraagstukken tegen waarvoor nieuwe oplossingen gevonden moeten worden.

Als specialist hield ik mij al jaren bezig met vraagstukken op het gebied van arbeidsvoorwaarden en de begeleiding van het cao-proces. Deze ervaring komt goed van pas bij de ondersteuning van de energieproductie- en leveringsbedrijven en de waterbedrijven. Dergelijke trajecten vragen om een onafhankelijke opstelling en zo’n bemiddelende rol past mij als gedreven vakman goed.

Met respect voor het verleden kijk ik naar de haalbaarheid en doelmatigheid van regelingen in de toekomst. De wereld verandert snel, dus moeten organisaties en werknemers ook veranderen. Daarom blijft het werkveld HR mij boeien en biedt het steeds weer ruimte voor creativiteit. Mijn ervaringen en ideeën deel ik graag met anderen, om zo de beste oplossingen te vinden.

Ambitie en visie

Voor de WWb richt ik mij op praktische oplossingen voor actuele problemen, maar ook op beleidsadviezen voor de langere termijn. Ik zal relevante ontwikkelingen voor de leden onderzoeken en hiervoor beleid ontwikkelen en helpen dit te implementeren. Met mijn enthousiasme zet ik anderen graag aan het denken. Ik kijk ernaar uit om samen met u en mijn collega’s na te denken over oplossingen voor de uitdagingen die in de verschillende sectoren te verwachten zijn.