Interview met Radia El Markai: ‘Loopbaanstap: van water naar bouw’

Radia was medewerker HRM bij Brabant Water; nu is zij HR business partner in de bouwsector. Een mobiliteitsdienstverband en loopbaancoaching door POSG boden haar nieuw perspectief.

Radia El Markai - 930px staand

"Ik heb 18 jaar bij Brabant Water gewerkt. Al die jaren heb ik dezelfde functie als HRM-medewerker bekleed. In coronatijd begon ik mezelf steeds meer af te vragen of ik dit werk nog leuk genoeg vond. Het speelde vaker door mijn hoofd, wat ik nog meer zou kunnen bereiken op werkgebied. Het gevoel om mezelf verder te ontwikkelen, uit mijn comfortzone te stappen en buiten de organisatie te kijken werd sterker. Ik heb mijn twijfels aangekaart bij mijn leidinggevende en zij reageerde heel begripvol. Ik kreeg een loopbaancoach. Die gesprekken waren erg verhelderend.

Toen ik eenmaal klaar was om de stap te zetten, gunde mijn leidinggevende mij een traject waarin ik rustig de tijd kreeg om van werk naar werk te gaan en iets te zoeken wat écht bij me past. Zij stelde voor om middels een mobiliteitsdienstverband bij POSG in dienst te treden.

Met mijn loopbaancoach had ik meteen de juiste klik. In het begin van het traject zat ik nog erg vast in mijn emoties en was nog niet in staat meteen de stap naar een volgende baan te zetten. Dat voelde mijn coach bij POSG goed aan en zij heeft voor mij de ruimte gecreëerd om afstand te nemen van mijn oude werkomgeving en bij mezelf te komen. Ik kreeg veel bruikbare tips op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en zelfregie, maar ook yoga en meditatieoefeningen. Dat heeft me erg geholpen en daar ben ik POSG dankbaar voor. De rust bij mezelf was weer terug.

'Vanuit die rust ben ik samen met POSG gaan ontdekken:
waar wil ik naartoe? Waar wil ik voor leven? Omdat ik innerlijke rust voelde, kon ik ook meer naar mijn hart luisteren. Ik werd zelfverzekerder en kreeg meer inzichten.'

Inmiddels ben ik verder gekomen en heb ik een nieuwe baan: in september begin ik als HR business partner binnen de bouwsector. Hier kan ik mijzelf verder ontwikkelen, maar ook mijn opgedane werkervaring gebruiken. Daarnaast had ik al vaker nagedacht over het werk als coach. Inmiddels ben ik een opleiding tot basiscoach aan het volgen, die ik in augustus hoop af te ronden. Ook deze opleiding komt in mijn nieuwe functie goed van pas.

Een jaar geleden had ik niet durven dromen dat ik hier nu sta. Jezelf kwetsbaar opstellen en hulp vragen als je het zelf niet meer weet, dat heeft mij veel gebracht. Het is een proces en POSG heeft daarin een belangrijke rol gespeeld. Zij hebben me geleerd om meer naar mijn hart te luisteren en in mezelf te geloven. Dat voelt als een groot cadeau en dit heeft geleid tot het juiste vervolg van mijn loopbaan."

Lees meer over het ledenvoordeel Mobiliteitsdienstverband (website WENB)