Mogen werkgevers vragen stellen over vaccinatie of besmetting door corona?

In de hele wereld is begonnen met vaccineren, ook in Nederland. Maar mag een werkgever vragen en registeren of een werknemer het coronavaccin heeft gehad? De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is glashelder in haar standpunt.

WENB_3-corona

Een werknemer hoeft een werkgever niet te vertellen of hij of zij een coronavaccin heeft gehad. Sterker nog, een werkgever mag er niet eens naar vragen. Net zoals het ook verboden is om te vragen of een werknemer zwanger is.

Of een werknemer is gevaccineerd, zegt iets over gezondheid. Dit kwalificeert daarom als bijzonder persoonsgegeven. Bijzondere persoonsgegevens mag je niet zomaar verwerken. Het verwerken van bijzondere persoonsgegevens is in principe zelfs verboden.

Bron: Stichting AVG voor Verenigingen

Lees ook 'Geen medische gegevens verwerken':

Als werkgever mag u geen medische gegevens van uw personeel verwerken. U mag uw werknemers dus niet vragen naar hun gezondheid of een test afnemen ter controle.

De reden van een ziekmelding bijhouden mag ook niet. Zo is dat geregeld in de privacywet, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Dit betekent dat u uw werknemers niet zelf mag testen op corona. U kunt wel een (bedrijfs)arts uw personeel laten testen op corona.

Bron: Autoriteit Persoonsgegevens