Interventie bij psychische klachten

Van medewerkers wordt als gevolg van de coronacrisis veel gevraagd. Omdat zij verplicht moeten thuiswerken, hebben zij plotseling werk- en privé routines moeten omgooien. Samen met hun gezinsleden moeten de medewerkers alternatieve werkvormen en een nieuwe balans in de thuissituatie zien te vinden. Dit kan veel stress opleveren en dat uiteindelijk tot ernstige psychische klachten leiden. Mochten medewerkers aangeven dat zij hier last van hebben, dan is het zinvol dat de werkgever hen een snelle interventie aanbiedt.

logo Zilveren Kruis met pay-off

In het mantelcontract voor de zorgverzekering van Zilveren Kruis zijn een aantal diensten opgenomen die de medewerker kan ondersteunen. Zo is er een online zelfhulp van 'Stichting mirro', die medewerkers helpt bij het herkennen, aanpakken en voorkomen van psychische klachten. Deze voorziening is gratis voor medewerkers die bij Zilveren Kruis een aanvullende zorgverzekering hebben afgesloten.

Online zelfhulpmodules
Als een medewerker aan de slag wil met één of meerdere online zelfhulpmodules die 'Stichting mirro' aanbiedt, dan kan hij zich via de inlogbutton op de website aanmelden, een eigen account aanmaken en daarna de vouchercode 128751nolbiy invullen.

Het verzekeringspakket 'Present!' van Zilveren Kruis, dat de WENB als ledenvoordeel aanbiedt, bevat tientallen gezondheidsoplossingen waarvan medewerkers met korting gebruik van kunnen maken.

Meer weten?
Heeft u vragen over dit aanbod, neemt u dan contact op met Pim Beljaars.