Themabijeenkomst 'Waarderen & belonen'

Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van functiewaardering: zijn er alternatieven en hoe kun je op een flexibeler en eenvoudiger wijze functies waarderen? Daarna laten we de deelnemers zien hoe je als organisatie arbeidsvoorwaarden kunt vergelijken. Wanneer kijk je naar het beleid (de regelingen) en wanneer kijk je naar de praktijk (de 'actuals')? Ook zal het gebruik van het instrument 'Beloningsmonitor' live gedemonstreerd worden.

Het programma

13.00 uur: Inloop en ontvangst

13.30 uur: Opening door Rolf Blankemeijer (WENB/WWb)

13.45 uur: Gastspreker Marco ten Broek (Solidum)

15.00 uur: Pauze

15.15 uur: Gastsprekers Jasper Schramade en Valentijn Verpaalen (AWVN)

16.30 uur: Afsluiting inhoudelijk programma

17.00 uur: Afsluiting netwerkborrel 

Aanmelden

Via onderstaand mailformulier kunt u zich voor deze bijeenkomst aanmelden.

Nadat u op de knop 'aanmelden' hebt geklikt kan het even duren voordat de bevestiging op uw scherm verschijnt.
Per e-mail ontvangt u een bevestiging van uw aanmelding.

Datum en tijdstip:
2018-04-10T13:00:00 2018-04-10T17:00:00
Locatie:
Bureau WENB en WWb
Adres:
Utrechtseweg 310, gebouw B-42 6812 AR Arnhem
Aanmeldperiode:
2018-03-15T17:00:00 2018-04-09T12:00:00

Deel 1 - Functiewaardering

Tijdens het eerste gedeelte van de themamiddag zal Marco ten Broek (Solidum) stilstaan bij de verschillende ontwikkelingen op het gebied van functiewaardering. Organisaties en functies veranderen steeds sneller.

Marco ten Broek - uitsnede 400 px

Het blijft belangrijk om nieuwe functies op een goede manier in te delen zodat een juiste beloning die past bij de organisatie kan worden vastgesteld. Welke oplossingen bestaan er om op een moderne en meer flexibele wijze met functiewaardering om te gaan? Biedt de overgang naar generieke functiebeschrijving of de beschrijving van rollen in plaats van functies de gewenste flexibiliteit?

Marco ten Broek heeft diverse HR-functies gehad bij de Koninklijke Luchtmacht, Gemeentelijke organisatie, consultancy organisatie, financiële dienstverlener en een Europese sales organisatie. Marco voert als arbeidsvoorwaardenspecialist momenteel als ZZP-er projecten uit bij grote en middelgrote organisaties. De projecten hebben betrekking op de opzet van functiehuizen, de implementatie van functiewaarderingssytemen en de ontwikkeling en harmonisatie van arbeidsvoorwaardenpakketten.

Download de presentatie 'Ontwikkelingen functiewaardering' (pdf, inloggen verplicht)

Deel 2 - Beloningsonderzoek

Tijdens het tweede deel van de middag zullen Jasper Schramade en Valentijn Verpaalen (AWVN) de vereisten en randvoorwaarden voor de opzet van een beloningsbenchmark toelichten. Een valide benchmark levert de bedrijven waardevolle inzichten om hun beloningsbeleid vorm te geven en de arbeidsmarktpositie van de organisatie te versterken. Jasper en Valentijn zullen inzicht geven in de mogelijkheden en komen terug op vragen die voor de bijeenkomst aan de deelnemers zijn voorgelegd.

Jasper en Valentijn - 825 pxJasper Schramade (links) en Valentijn Verpaalen

In een steeds krapper wordende arbeidsmarkt zijn deze inzichten van cruciaal belang. Jasper Schramade en Valentijn Verpaalen presenteren in dit kader de door hen ontwikkelde 'Beloningsmonitor'.

Jasper Schramade heeft bij AWVN een dubbelrol: enerzijds adviseert hij, in zijn rol als senior adviseur belonen, organisaties en branches bij het vormgeven van nieuw beloningsbeleid. Anderzijds is hij in de rol van 'product owner' verantwoordelijk voor de ontwikkeling,
groei en vernieuwing van de Beloningsmonitor.

Valentijn Verpaalen adviseert bedrijven over HR-strategie, arbeidsverhoudingen, en sociale vernieuwing. Daarnaast houdt hij zich bij AWVN bezig met 'Het nieuwe beoordelen' een vernieuwende aanpak van de gesprekscyclus. Hij heeft een achtergrond in HR en in bedrijfskunde.

Download de presentatie 'Benchmarken van arbeidsvoorwaarden' (pdf, inloggen verplicht)